Lycaeus

Alles over Lycaeus

 

Bedrijfsprofiel

Lycaeus is leverancier van kennis op juridisch, economisch, financieel en politiek gebied. Lycaeus is fabrikant van diverse databanken op die gebieden.

De missie van Lycaeus is om door middel van haar uitgaven, producten en diensten specifieke kennis over te dragen aan daartoe geïnteresseerden, zoals dienstverleners, ondernemers, studenten en particulieren. Lycaeus biedt daartoe een zeer goed en leerzaam inzicht in de betekenis van juridische, economische, financiële en politieke terminologie en jargon. Klik hier voor een overzicht van alle uitgaven.

Juridischwoordenboek.nl begon op een zolder als hobby. Lycaeus Juridisch Woordenboek is intussen uitgegroeid tot de grootste zoekmachine voor juridische terminologie in het Nederlandse taalgebied. De websites Juridischwoordenboek.nl en Juridischwoordenboek.be bieden relevante informatie over Nederlands resp. Belgisch recht in een fractie van een seconde. Iedere dag verwerken deze contentsites tienduizenden zoekopdrachten. Een jong, innovatief team van professionals op vakinhoudelijk, technologisch en marketingvlak is de drijvende kracht achter het succes van Lycaeus.

Technologie

Lycaeus heeft voor haar online uitgaven een slim zoeksysteem ontwikkeld waardoor veel spellings- en typfouten van gebruikers worden genegeerd en ook op afkortingen kan worden gezocht.

Het databankmodel is speciaal ontworpen om zeer grote hoeveelheden lemma's (gecombineerde termen, verklaringen, wetten en affiliates) geordend te reproduceren in de diverse uitgaven en Licentiegebonden Producten.

Verder kunnen zoekvensterinvoer en aangeklikte termen worden bewaakt, zodat de redacties de meest gezochte termen nog eens onder de loep kunnen nemen.

Betekenis van 'Lycaeus'

Lycaeus is de naam van een hooggebergte in Arcadië, een gebied in Zuid-Griekenland. Volgens de ene bron is dat gebergte vernoemd naar de legendarische Spartaanse heerser Lycaeus die in Arcadië de Spartaanse wet invoerde. Volgens een andere bron stamt Lycaeus uit de Griekse mythologie. De naam zou afgeleid zijn van Lykaios, een bijnaam van Zeus, die op het gebergte Lykaion in Arcadië werd vereerd, of van Lycaios, een bijnaam van Dionysos (de zoon van Zeus) die de mensen wetten heeft gegeven en hun (daardoor) van hun zorgen heeft bevrijd.