Lycaeus

Alles over Lycaeus

 

Functies van Lycaeus

Lycaeus produceert, publiceert en distribueert juridische, economische, financiële en politieke en maatschappelijke kennis volgens de Spin-In-Web-gedachte; termen worden multidimensionaal belicht, doordat zij aan (logische) relaties zijn gekoppeld. Een term staat daardoor - als een spin in het web - temidden van zijn relaties, hetgeen bijdraagt aan beter begrijpen van de betrokken termen en zijn verhouding tot andere termen.

Wetten Zoeken op Lycaeus Juridisch Woordenboek (LJW)

door in het zoekvenster een (gedeelte) van een wet, regeling of verdrag in te typen, vindt u makkelijk de betrokken wet, regeling of het verdrag. Als u bijv. 'flexwet' intypt vindt u meteen een relevant artikel van die wet, met een link naar de officiële wettendatabank van de overheid voor alle overige artikelen van die wet. Te weten komen in welk artikel een zoekterm staat is net zo simpel. Typ de term in het zoekvenster en u komt vanzelf bij het wetsartikel terecht. Indien u alle wetten of verdragen die Lycaeus in databank heeft wilt zien, typ dan 'wet' of 'verdrag' in het zoekvenster

Lycaeus Juridische Modellendatabank

Lycaeus heeft een databank samengesteld met honderden nuttige modellen zoals sommatiebrieven, ontslagbrieven, huurovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten, enzovoort. Indien blijkt dat u één van de modellen kunt gebruiken, zal de advocaat of beroepsjurist het model met u doornemen en u per e-mail toesturen.

Flexibiliteit

De datapakketten worden in beginsel gehost op de servers van Lycaeus. Lycaeus kan de elektronische interfaces leveren, zodat de datapakketten turn-key worden opgeleverd. Lycaeus verzorgt dan de ontsluiting van de databank van A tot Z. De kennisdatabanken worden in alle courante formaten, waaronder XML, XHTML, DOC, XLS geleverd zodat interoperabiliteit is gegarandeerd en u dus de vrijheid heeft de data te publiceren in de door u gewenste media, zoals print, mobile, voice, tickers etc.

Op de online uitgaven kunt u de tekengrootte eenvoudig vergroten of verkleinen, hetgeen trouwens ook kan op deze website. Indien u Internet Explorer gebruikt: klik eerst 'Beeld' in de menubalk, dan 'Tekengrootte'. Alle websites van Lycaeus zijn ook getest op verschillende browsers en diverse platforms van MacIntosh.